Binära Optioner

Handel med Binära Optioner

Binära optioner är en enkel finansprodukt som låter en investerare att helt binära optionerenkelt välja om en asset kommer att gå upp eller ner över en förbestämd tidsperiod. Avkastningen är fixerad och lika så risken, vilket avlägsnar enstor del av oklarheten med handelsbeslut. När du köper och option och den sedan går ut, så erhåller du antingen en fast utbetalning eller förlorar din investering. Detta tar bort gissningsleken när man ska avsluta en nedåt- eller uppåtgående handel.

Men det finns fortfarande risker, och det är vissa saker man bör veta innan man börjar handla med binära optioner. Enkelheten med binära optioner är lockande, vilket leder till att handlare börjar handla innan de är tillräckligt utbildade och redo för det.

Binära Optioner – Grunder för Nybörjare

Det finns flera typer av binära optioner, var och en med sina för- och nackdelar. Den vanligaste formen av binära optioner är vanillaoptioner, eller vanliga binära optioner. Vanligtvis visas det nuvarande priset för en asset på din handelskärm, och du kommer bli tillfrågad om du tror att asseten kommer att gå upp eller ner i framtiden.

Om du tror att priset kommer gå upp, köper du en “call”-option, oftast visad som en uppåtpil. Om du tror att priset kommer gå ner, köper du en “put”-option, oftast visad som en nedåtpil.  “Framtiden” kallas för Expiry. För att “vinna” handeln, måste priset vara där du förutspådde det vid tiden för “expiry”. När du har genomfört en handel kan du vanligtvis inte avsluta förens tidpunkten för “expiry”. Om du förutspår rätt erhåller du en fast utbetalning, om du har fel förlorar du pengarna du placerde vid handeln.

 

Val av Asset

Antalet och mångfalden av binära options-assets du kan handla med varierar från mäklare till mäklare. De flesta mäklare tillhandahåller binära optioner på populära assets så som de huvudsakliga Forex-paren inklusive EUR/USD, USD/JPY och GBP/USD, men även betydande aktieindex så som S&P 500 och Dow Jones Industrial. Även varor så som guld, silver och olja erbjuds oftast. Individiella aktier återfinns numera hos många mäklare för binära optioner. Dock kan man inte handla med alla aktier, men generellt sett finns det mellan 10 och 50 populära aktier, så som Google och Apple. Du kan se vilka assets som erbjuds hos mäklaren du valt genom att gå till handelskärmen på deras sida och titta på rullgardinsmenyn med assets. Om du vill veta mer om den underliggande asseten, borde mäklaren ha en sida kallad “Asset Index” eller “Asset Specifications” som ger dig en översikt med vilka assets man kan handla, vilken tid du kan handla asseten, och annan relevant information du bör veta om.

 

Olika typer av Binära Optioner

Det finns den, ovan nämnda, vanliga binära optionen, en handel baserad på att du antingen tror att priset vid expiry kommer att vara lägre eller högre än det nuvarande priset. Men det finns även andra typer av optioner, speciellt två andra som är ganska populära. Binära touch-optioner grundar sig inte i var priset befinner sig vid expiry, utan ifall en priset för en asset när upp till en specifik prisnivå innan den går ut (når expiry). Vissa mäklare ger dig bara en prisnivå och låter dig välja mellan “Touch” eller ” No Touch”, beroende på om du tror att priset för asseten kommer att nå (touch) priset i fråga före tiden för expiry eller ej. Om du väljer Touch Down Optioner behöver Dow stiga ungeför 7 poäng inom de närmsta 5 minuterna. För att vinna med Toch Down behöver Dow falla ungeför 7 poäng inom de närmsta 5 minuterna.

Med Binära Range Optioner behöver du välja om en asset slutar på In (innanför) eller Out (utanför) en förbestämd prisspann. För att vinna handeln måste asseten vara innanför prisspannen vid expiry om du valde In. Om du valde Out, måste asseten vara utanför den förbestämmda prisspannen för att du ska vinna. Om du vinner är utbetalningen vanligtvis mellan 60 % till 80 % – om du sattsar $10 får du ut mellan $16 och $18. Om du förlorar, förlorar du dina $10.

 

Skillnader mellan mäklare

Om du kollar runt mellan olika mäklares handelsskärmar kommer du omedelbart se att utbetalningar och avkastningar skiljer sig från mäklare till mäklare. Vissa utbetalningar är så höga som 80 %, medans andra ligger någonstans mellan 60 % eller 70 %. Det “finstilta” kan ibland ge lite klarhet över dessa varierande utbetalningsnivåer. Vissa mäklare erbjuder ett litet avdrag på förlorad handel, till exempel mellan 5 % och 10 %. Så genomför du en handel på $100 och förlorar, förlorar du inte hela din investering, utan du får i detta fall tillbaka mellan $5 och $10. Alla mäklare gör inte så här, men en del gör det, och därför kan utbetalningarna vara lite lägre. Med dessa förlorade-handels-avdragen blir din risk lite mindre, men troligtvis även dina utbetalningar. Binära optioner är överlag väldigt oreglerade, vilket innebär att det finns alla möjliga produkter som varierar från mäklare till mäklare. Detta innebär att det kan bli lite svårt att jämföra mäklare rakt av, då till och med vanliga binära optioner ibland kan variera. Vissa mäklare kan förse dig med extra verktyg som förenklar din handel. “Sentiment”-indikatorer är ett vanligt sådant verktyg. När du tar fram en asset på handelsskärmen kan det finnas en grön och röd indikator som heter “Call/Put” eller “Bulls/Bears” eller “Traders Choice”. Dessa indikatorer berättar för dig hur stor andel av handlare (som handlar med den optionen hos den mäklaren) som har köpte calls och puts. Den gröna procentsatsen är vanligtvis Calls och den röda procentsatsen Puts.

 

Att tänka på

Binära optioner är ganska enkla när du har testat en stund med ett demokonto. Du väljer vilken summa du vill handla för och handelsskärmen kommer vanligtvis att berätta för dig hur mycket du kan vinna eller förlora beroende på om du har rätt eller fel. Men enkelheten kan dock vara missvisande. Du handlar fortfarande med en finansiell vara, vilket medför finansiella risker. Medans risken aldrig blir större per handel än summan du lägger på köpet, kan en serie av förluster resultera i ett betydande underskott av kapital eller att ditt konto töms helt. Det viktigaste momentet för att behålla ditt kapital är att lära dig bestämma storleken på vare handel. Innan du börjar handla vill du förmodligen också skriva ner en handelsplan, som summerar hur, varför och när du vill handla. Med binära optioner kan du nära inpå dubbla dina pengar väldigt fort, med avkastningar uppemot 80 % eller mer. Men i de flesta fall är risken större eftersom du vanligtvis förlorar 100 % av din investering i handeln i fall du har fel. Därför måste du ha rätt oftare än vad du har fel; oftast behöver du ha rätt ungefär 55 % till 60 % av tiden för att gå jämt ut.

 

Slutsats

Binära optioner har sina för- och nackdelar. I huvudsak är de lätta att använda och förstå och erbjuder höga utbetalningar med fasta risker. Baksidan är att du oftast behöver ha en hög vinstprocent – över 50 % – för att gå plus. Ta din tid och förbered en strategi innan du hoppar in i handeln med binära optioner. Demokonton är gratis att prova och använda, så utnyttja det för att finslipa din färdigheter och etablera ett historik med vinst innan du riskerar riktigt kapital. Innan du väljer en mäklare bör du också jämföra vad de erbjuder och vilka för- och nackdelar de har. Kolla upp mäklaren innan du lämnar ut dina person- eller bankuppgifter.