Optionbit

Optionbit Recension

optionbitOptionBit är en onlinehandelsplattform som låter dig handla med assets inom ett flertal olika finansbörser så som valutor, handelsvaror, aktier och index.  Plattformen startade 2010 och är baserad på Cypern.   Enligt deras hemsida designades OptionBit för att vara enkel nog för nybörjare som letade efter en extrainkomst, men också kraftfull nog för att tillfredsställa erfarna handlars behov.   I den här recensionen av OptionBit ska vi förklara plattformens funktioner, men också alla för- och nackdelar.

 

white

 

Översikt

OptionBit är inte ett särskilt välkänt namn i onlinehandelsvärlden, men många tror att det kommer att bli väldigt populära.  Plattformen drivs och är designad av TradoLogic, som har varit med ett bra tag.  De har ett rykte av att bygga användarvänliga plattformar, och de verkar ha gjort det för OptionBit med.

Den har plattformen har 5 olika handelstyper.  Här är en lista med dem, och en kort beskrivning av varje.

Digital –  Med den har handelstypen måste du förutse om priset för en asset kommer att vara högra eller lägre än det förbestämda strikepriset vid tiden för expiry.

Touch – Du måste förutse om en asset kommer att antingen nå ett förbestämt strikepris innan expiry eller ej.   Vanligtvis ligger utbetalningar unt 75 – 81 % här.

Range –  Du måste förutse om en asset kommer att sluta inom en förbestämd spann eller ej.

60 Sekunder –  Den har typen av handel är väldigt lik “Digital”-handel, förutom att optionen stänger efter endast 60 sekunder.  Den här typ en av handel är väldigt vanlig bland handlare som vill tjäna pengar på snabba trender i börsen.

One Touch –  Med den här handelstypen måste du avgöra om en asset kommer nå det förutbestämda strikepriset inom en specifik tidsram.  Så länge assets värde “nuddar” (touch) vid det förutbestämda priset innan tiden för expiry, slutar handeln med vinst.  Du kan också förutse att en asset INTE kommer att nå strikepriset innan tiden för expiry, så du kan tjäna pengar på det sättet också.

 

optionbit recension

 

Unika funktioner hos OptionBit – Close Now och Extend

OptionBit har några häfta funktioner som gör deras plattform annorlunda än många andra.  De erbjuder en “Close Now och “Extend”-funktion till all vanlig handel.

Close Now låter dig köpa en option innan expiry-tiden.  Den här funktionen är riktigt användbar när din handel inte går så bra som du förväntat dig och assetpriset inte rör sig i den riktning du förväntat dig.  Så till exempel, om du har köpt en 30-minuters call-option för silver och efter 20 minuter ser du att silver går stadigt uppåt, kan du köpa optionen för tiden går ut för att garantera vinst, istället för att riskera att värdet för silver börjar falla innan 30 minuter har gått.    Å andra sidan, om priset för silver börjar falla inom din tidsram, kan du köpa ut optionen innan expiry-tiden gått ut och reducera din risk genom att få tillbaka en del av din investering.

Extend är en annan häftig funktion hos OptionBit som låter dig utöka expiry-tiden för en handel för att öka din chanser att sluta “in the money (dvs. handel som slutar med vinst).   Till exempel, om du köper en 30-minuters PUT-option för silver, och du märker att priset för guld inte alls har minskat som du förutsåg och det bara är fem minuter kvar av expiry-tiden, då kan du utöka din expiry-tid för en lite avgift.  På så sätt kan du alltså vända en förlorande handel till med vinst.

 

Öppna ett konto

Det kostar ingenting att öppna et konto hos OptionBit.  Du måste dock göra en insättning på 200 EUR för att kunna börja, som med andra plattformar.  De tillåter insättningar via de flesta stora kreditkort, banköverföring och via Western Union.  De accepterar betalningar med USD, EUR och GBP.  Du måste välja en valuta för din insättning, och det kommer vara valutan du handlar med framöver.

För att ta ut pengar, kan du använda samma metoder som för insättning, förutom Western Union.  Du får endast ett graits uttag, sedan måste du betala en avgift.   Ett graits uttag per månad tillåts, och det bör ta mellan 3 och 12 börsdagar för pengarna att komma in på ditt konto, beroende på vilken typ av medlemskap du har valt.

 

Utbetalningarna

Den typiska utbetalningen du kan förvänta dig är mellan 75 till 81 %:  Vilket är ungefär samma som hos andra mäklare av binära optioner.  Dock så erbjuder de chansen att tjäna så mycket som 400 % på viss handel som kommer med en större risk.

 

Kundsupport

OptionBit stoltserar med en verksamhet på många olika språk och därför kan deras kundsupport nås av nästan vem som helst i världen.  Support finns tillgängligt vis telefon, e-mail och livechatt.  De tillhandahåller telefonnummer i sju olika länder för att minska kostnaderna för sina kunder.   Deras svarstid är nära inpå noll, vilket visar deras engagemang för en utmärkt kundsupport.

 

white

 

Slutsats

Jag skulle känna mig säker i att rekommendera OptionBit till alla som ska komma igång med binära optioner, men även för det mer erfarna handlarna som helt enkelt letar efter en bättre plattform att handla med.  OptionBit har alla de funktioner som du kan förvänta dig av en mäklare av binära optioner, och till och med funktioner som andra plattformer saknar.  Alla recensioner och gensvar från folk som har provat den här plattformen har varit mestadels positiv, och vi tror att OptionBit snart kommer att vara en nyckelspelare i industrin för binära optioner då den bara blir mer och mer populär.