Risk Reversal

 

Risk Reversal-strategin

Risk reversal-strategin är helt enkelt en handelsteknik för binära optioner som siktar mot att vända riskerna som finns vid optionshandel. Den ses som en heding-strategi, men verkar mer vara ett arbitrage då det består av både köp och försäljning av förlorande optioner vid samma tidpunkt utan  att betala extra kostnader.

Den här strategin kan ge dig vinst utan extra kostnader. Det kan dock bara lite komplext och kan kräva en del inlärning för nybörjare. Det kan ta tid att vänja sig och bli bekväm med risk reversal-strategin, men den tiden det tar kommer vara värt det.

För att visa hur den här strategin fungerar, anta att den underliggande asseten som har valts är “bull”. Normalt sett skulle handlaren köpt den asseten. Tyvärr kräver det extra kapital. Så istället för att köpa den underliggande asseten, kan man använda sig av risk reverse-strategin utan att behöva ta sig an extra kostnader men att fortfarande få samma effekt som att köpa den valda asseten och utnyttja möjlgheten till en bull-stigning på börsen.

För att strategin ska fungera, måste handlaren sälja en förlorande put-option på den underliggande asseten och på samma gång köpa en förlorande call option på exakt samma asset. Kostnaden för att köpa call-optionen täcks av försäljningen av put-optionen.

Köpet av call-optionen kommer att ha exakt samma effekt som att investera i asseten, då det ger vinst när börsen börjar gå “bull”. Draget imiterar faktiskt en inverstering i den underliggande asseten. När priset börjar öka kommer, i teorin, call-optionen att öka i värde medans put-optionen blir värdelös. Det här är en utmärkt metod för att tjäna pengar utan att ta sig an kostnader.

De som har lagt placeringar i en underliggande asset kan använda sig av denna strategi för att “hedga” dessa placeringar utan att extra kostnader. Den bästa delen är att möjligheterna till profit är obegränsade. Det är i huvudsak det som är anledning till att risk reverse-strategin är en favorit bland handlare, bortsett från den enkla anledningen att det kan tillämpas på alla typer av assets.

Risk reverse-strategin kan användas självständigt på valfri nuvarande placering med den underliggande asseten. Den här strategin kan användas för lånefinansierad handel. Köp helt enkelt en call-option samtidigt som du säljer en put-option som i det tidigare exemplet om sentimentet är “bull” på en specifik asset, eller köp en put-option och sälj en call-option om sentimentet är “bear”.

Det enda problemet med denna strategi skulle vara att vissa mäklare kräver att handlaren befinner sig i ett högra skikt innan de kan använda sig av risk reverse-strategin. Kolla med min mäklare för att se om du behöver ha ett konto på en högre nivå för att kunna använda dig av risk reverse-strategin.